• 24 АВГ 15
  • 0
  „Вече всеки бизнес може да бъде подсилен онлайн.“, казва Мартин Пепелджийски, обучител в Web Direct Academy

  „Вече всеки бизнес може да бъде подсилен онлайн.“, казва Мартин Пепелджийски, обучител в Web Direct Academy

  Мартин Пепелджийски работи активно в сферата на онлайн разработките и онлайн маркетинга от 2009 година. Той е един от основателите на ABI Webdesign - компания, фокусирана върху разработката, поддръжката и онлайн маркетинга на уебсайтове, онлайн магазини и системи.
  В рамките на Web Direct Academy - Академия за онлайн бизнес Мартин ще води два от модулите – вижте кои са те и как всеки бизнес може да бъде подсилен онлайн:

  Вие ще водите цели два модула – Създаване на уебсайт и Имейл маркетинг. Подкрепяте ли твърдението, че уебсайтът е центърът на всички комуникационни усилия на един бизнес? Защо?

  Иска ми се да отговоря еднозначно „Да“, но за съжаление все още не е така. Все още има отрасли в България, които не използват възможностите, които един качествен уебсайт им предоставя. Правилно е уебсайтът да е център на всички комуникации, но считам, че все още има много време, докато това се наложи във всички сфери.
  Целите на академията са да образоват хората и да им помогнат да използват възможностите за онлайн развитие, затова се радвам, че с това обучение спомагаме за по-добро ниво на осъзнатост и умения. Вече всеки бизнес може да бъде подсилен онлайн. Дори най-традиционните и закоравели отрасли имат нужда от правилно представяне в мрежата.

  Кое е по-важно за един добър уебсайт – дизайнът или текстовото съдържание? Защо?

  И двете са важни! Трудно е да се отговори кое от тях е по-важно „по принцип“. Всичко зависи от конкретните бизнес цели, които преследва уебсайтът и от аудиторията, пред която се представя.
  Все пак може да се обобщи, че колкото по-млада е аудиторията, толкова дизайнът и импресията стават по-важни. И така назад се стига до децата, които нямат нужда от съдържание, защото го създават сами във въображението си, провокирани от дизайна, но това е друга тема…

  И двата елемента (дизайн и съдържание) трябва да се развиват успоредно, защото и най-доброто съдържание не продава без дизайн. Съответно и най-хубавия дизайн не дава стойност без съдържание.

  Какво да очакват участниците в Web Direct Academy в модула за Имейл маркетинг?

  Могат да очакват да си тръгнат със знанията и уменията за стартиране на успешни Имейл кампании. Независимо дали искат да стартират промоция, акция или просто да увеличат продажбите, те ще си тръгнат от обучението с възможността да го направят.
  Ще засегнем не само техническата част. Ще си поговорим и за психологията на хората, за готовността за покупка и за начините да предизвикаме интерес, без да дразним и да бъдем игнорирани като СПАМ.

  Защо е важно да следим и анализираме статистиките от изпратени имейл кампании?

  А как иначе ще разберем кое работи добре и кое – по-малко добре?!? За да имаме все по-ефективни кампании, е необходимо да анализираме опита си до момента, да извличаме изводи от него и да се съобразяваме за всяка следваща кампания!
  Понякога е трудно да се поучаваме от грешките си, защото егото ни не обича да го прави. При анализа трябва да се опитаме да минимизираме емоциите и да работим с точни цифри. След като открием параметър, който можем да подобрим – правим го! Без самообвинения и съжаления – просто действаме!

  Вие самият как и защо решихте да се занимавате с онлайн бизнес?

  Трудно ми е да се върна толкова назад :) Занимавал съм се с много дейности, но създаването на онлайн проекти винаги ми е било присърце. Винаги се връщах към него – волно и неволно. Обичам си работата! Намирам вътрешно удовлетворение, когато на празния до момента домейн се появи уебсайт, който е не само красив, но и работи добре за собственика си.
  За да се стигне до тук, са необходими не повече от 10% технически умения, останалите 90% са комуникация. Най-трудното е да разбереш какво иска човекът отсреща, как си представя своя уебсайт и как да материализираш идеите му в нещо прекрасно и стилно. Не винаги се получава от първия път, но когато това стане, удовлетворението е пълно.

  Ако искате и Вие успешно онлайн присъствие, добър уебсайт и едективни имейл маркетинг кампании – вижте програмата за Web Direct Academy - Академия за онлайн бизнес и се включете още сега!
  http://igritenauspeha.com/events/web-direct-academy-zaonlinebiznes/

Loading Facebook Comments ...
<< апр 2020 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Количка за пазаруване

Вашата количка е празна